Notícies - Cobla Berga Jove

Una big band a la catalana

Publicat el dia 29th Apr 2015

Molt s’ha escrit –i parlat- últimament sobre la cobla fora de l’àmbit purament sardanístic, ja sigui en mitjans escrits o bé en forma de col·loquis i debats. Amb aquest article, m’agradaria anar una mica més enllà: la música moderna dins el món de la cobla. Artistes de la talla de Roger Mas, Obeses o la Companyia Elèctrica Dharma han incorporat la cobla en algun dels seus treballs, però segurament han passat força desapercebuts els Esclats per a cobla i piano jazz trio de Manel Camp o bé La Llegenda de Sant Jordi també per a cobla i trio de jazz de Lluís Vidal.


Afanyi’s, que vaig tard

Publicat el dia 22nd Apr 2015

En l’últim article intentava explicar-vos, a grans trets, què veu un músic de Cobla quan té el privilegi d’assistir a una missa qualsevol, un dia qualsevol i a un lloc qualsevol. Sembla ser que l’experiència (poca, en el meu cas) redactada de forma grotesca fa certa gràcia. No et fa molt riure però tampoc et fa llastimeta. Per manca d’originalitat aprofitaré el mateix punt de vista, en una escena, però,  molt diferent, que us posarà en la pell del músic. Més quotidiana i participada que l’ofici, més nostrada, més de poble. L’audició de sardanes.


Senyor, tingueu pietat

Publicat el dia 5th Mar 2015

Quan ets músic de cobla, la rutina pot esdevenir de motor sobretot al llarg de l’estiu. Hi ha un esdeveniment, però, que pot resultar entretingut: Diumenge, deu del matí, la capella més perduda de Catalunya. Ets músic, fas el que t’agrada, cobres alguna cosa de tant en tant i gaudeixes d’una meravellosa missa oficiada per un senyor gran, força gran, que fa pauses de 5 segons ...