Notícies - Cobla Berga Jove

Afanyi’s, que vaig tard

Publicat el dia 22nd Apr 2015

En l’últim article intentava explicar-vos, a grans trets, què veu un músic de Cobla quan té el privilegi d’assistir a una missa qualsevol, un dia qualsevol i a un lloc qualsevol. Sembla ser que l’experiència (poca, en el meu cas) redactada de forma grotesca fa certa gràcia. No et fa molt riure però tampoc et fa llastimeta. Per manca d’originalitat aprofitaré el mateix punt de vista, en una escena, però,  molt diferent, que us posarà en la pell del músic. Més quotidiana i participada que l’ofici, més nostrada, més de poble. L’audició de sardanes.


Senyor, tingueu pietat

Publicat el dia 5th Mar 2015

Quan ets músic de cobla, la rutina pot esdevenir de motor sobretot al llarg de l’estiu. Hi ha un esdeveniment, però, que pot resultar entretingut: Diumenge, deu del matí, la capella més perduda de Catalunya. Ets músic, fas el que t’agrada, cobres alguna cosa de tant en tant i gaudeixes d’una meravellosa missa oficiada per un senyor gran, força gran, que fa pauses de 5 segons ...


La cobla? Què és això?

Publicat el dia 26th Feb 2015

Aquesta és la pregunta que més vegades m’han fet cada vegada que he explicat a alguna persona no molt endinsada en el món de la música (i malauradament, fins i tot alguna persona amb estudis musicals). Tot comença amb una conversa típica, “Hola que tal, tot bé?” “Sí, l’altre dia vaig anar a tocar amb la cobla.” Aquí entra en acció la famosa frase. En un principi podria semblar que la persona amb la qui estic parlant s’interessa i té curiositat, i realment així és.