Història
Per què es va voler fer la Cobla Berga Jove?

La idea de fer una cobla professional de joves a la ciutat de Berga no és nova (de fet, ja en va existir una a finals del segle passat). Les frases com ara “hem de fer una cobla de joves” s'anaven sentint de tant en tant, però ja sigui per manca de músics o per altres qüestions, no s’ha pogut fer realitat fins l'any 2014.

Un dels motius importants pels quals es va voler crear aquesta cobla és perquè molts dels components, a part de tenir una bona relació amistosa forjada a l'Escola Municipal de Música de Berga, estan cursant estudis de grau mitjà o superior al Conservatori (actualment, molts d'ells han finalitzat els estudis musicals). Creien que un projecte com aquest podria tenir molt potencial, però no ho havien pogut comprovar mai ja que no havien tocat mai tots junts. El detonant va ser una audició que es va fer a voluntat pròpia per l’ANC de Berga, a finals de març de 2014. Tot i el poc temps del que es va disposar per preparar-la, el resultat va ser molt satisfactori. 

En aquella audició no hi van participar exactament els mateixos components que actualment formen la Cobla Berga Jove, però el fet d'estar molt satisfets amb el resultat va donar un impuls important al projecte ja que, el que fins llavors només havia sigut una especulació, en aquell moment es va fer realitat. A partir d’aquell moment es va començar a reunir la plantilla actual, fins a aconseguir una plantilla d’onze músics i un director.

Finalment la Cobla Berga Jove es presenta oficialment i inicia el seu recorregut musical el dia 31 d'octubre de 2014, realitzant un concert de presentació al Pavelló de Suècia de Berga. Des de llavors, ha interpretat música per a cobla arreu del territori.