Components

Clica a les fotos per veure la biografia.

Denis Rojo, Director

Denis

Neix a Berga l'any 1989 i comença els seus estudis musicals a l'Escola Municipal de Música de la vila. Continua la seva formació al Conservatori Municipal de Música de Barcelona estudiant saxòfon amb Víctor Béjar i Miquel Bofill, i flabiol i tamborí amb Jordi Figaró. És titulat en Pedagogia del saxòfon i Interpretació del flabiol i tamborí per l'ESMUC. Actualment és professor d'aquests dos instruments al Conservatori dels Pirineus - EMMBerga, professor de música i moviment a l'EMMOlesa de Montserrat. També és intèrpret de la Cobla Jovenívola de Sabadell, de l'aTrium Duo i director de la Cobla Berga Jove i de la Coral Sant Bartomeu de Casserres.

Queralt Cuadra, Flabiol i tamborí

Queralt

Neix a Berga l’any 1992 i comença la seva formació musical a l’Escola Municipal de Música de Berga on estudia piano i trompeta. Posteriorment, s’inicia en l’aprenentatge del flabiol amb Isabel Roca. Al juny de 2014 finalitza els seus estudis al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i obté el títol de Graduada Professional en l’especialitat de flabiol i tamborí sota el mestratge de Jordi Figaró. Posteriorment rep classes d’aquest instrument del mestre Jordi León. En l’actualitat és alumna de Denis Rojo i segueix estudiant piano amb Montserrat Gabarrós. Ha estat membre de la Banda i de la Cobla de l’EMMB, de la Cobla del CMMB i de la Cobla Vila d’Olesa. A part dels estudis musicals, al juny de 2014 es gradua en Infermeria a la UPF.

Júlia Altarriba, Tible

Júlia

Neix a Berga l’any 1995 i comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de la ciutat. Allà hi cursa clarinet com a primer instrument i més tard decideix iniciar-se amb el tible. Ha format part de la Banda i de la Cobla de l’EMMB entre d’altres. Des de l'any 2013 també és membre de la Cobla Pirineu. Al juny de 2016 obté el títol de grau professional de clarinet al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on actualment hi està cursant tible. Paral·lelament també estudia Física a la Universitat de Barcelona.

Joan Serra, Tible

Joan

Neix a Berga l'any 1995 i inicia els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys a l'Escola Municipal de Música de Berga, començant clarinet als 7 anys. Més tard s'introduirà al piano com a segon instrument, pero dos anys més tard escull el tible. Des del 2011 forma part de la Cobla Pirineu, cosa que el va engrescar a continuar estudiant el tible, per això al setembre del 2013 inicia els estudis de Grau Professional de tible amb el mestre Francesc Benítez al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. El juny del 2016 finalitza els estudis de tible obtenint el premi d’honor. Actualment està pendent de poder-hi cursar clarinet. Des del setembre del 2013 està estudiant Enginyeria Informàtica a la UPC.

Lluís Gual, Tenora

Lluís

Inicia els seus estudis musicals a l’edat de sis anys a l’Escola Municipal de Música de Berga i posteriorment a Soterrats Tallers de la mateixa ciutat. Després d’intents amb diversos instruments, escull el saxòfon com a dedicació principal. No serà fins l’any 2012 que, sota el mestratge de Gerard Comellas, començarà a estudiar la tenora. L’any 2014, coincidint amb l’inici dels estudis del Grau en Economia a la Universitat de Barcelona, aconsegueix accedir al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, on cursa el Grau Professional de Tenora amb Jordi Figaró, finalitzant-lo l’any 2018 amb la qualificació de Premi d’Honor. Paral·lelament, també cursa el Grau Professional de Saxòfon amb el catedràtic Miquel Bofill. L’any 2018 comença els estudis del Grau Superior en Interpretació de Tenora a l’Escola Superior de Música de Catalunya, amb Jordi Figaró, on segueix estudiant a dia d’avui. A més a més, el seu profund interès cap als camps de la composició i l’anàlisi musical el porten a assistir a classes particulars de contrapunt, fuga, composició i orquestració amb Carles Guinovart, des de l’any 2017 fins a la seva sobtada mort l’octubre de 2019. A partir d’aleshores, seguirà l’estudi d’aquestes disciplines amb Joan Elias, professor del Conservatori de Música de Barcelona i deixeble de Guinovart.

Marc Escànez, Tenora

Marc

Neix a Berga a l'any 1994. Comença els seus estudis musicals com a clarinetista als 5 anys a l'escola de música L'Espill. Més tard segueix els seus estudis a l'Escola Municipal de Música de Berga on continua cursant clarinet i comença a estudiar la tenora amb 13 anys. Amb 18 anys decideix seguir amb els seus estudis musicals i accedeix al Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb el clarinet. L'any següent també hi accedeix amb la tenora, cursant així una doble especialitat. Ha format part de la Cobla Principal de Berga, i actualment forma part de la Cobla Berga Jove. Paral·lelament als estudis musicals, també cursa el grau d'Estadística a la Universitat de Barcelona.

Marc Villegas, Trompeta

Marc

Neix a Berga el novembre de l’any 1994 i comença els seus estudis musicals a l’Escola Municipal de Música de Berga a l’edat de 7 anys, escollint la trompeta com a instrument principal. Ha format part de diverses formacions de l'escola, com ara la Cobla, la Banda i la Coral. També ha format part de la Big Band de l'EMM de Sallent. Des del setembre del 2012 i fins a finals del 2016 ha format part de la Cobla Principal de Berga. Des de finals de 2014 forma part de la Cobla Berga Jove. Actualment també és trompetista al grup berguedà Artista Convidat i cursa el grau d’Història a la Universitat de Barcelona.

Toni Molera, Trompeta

Toni

Neix a Berga el març de 1995. A l'edat de 7 anys comença els seus estudis de trompeta amb Xavier Planas a l'Escola Municipal de Música de Berga. Des de llavors es va introduïnt a diverses formacions musicals de l'escola com la Banda, la Cobla, la Big band i la Coral. A l'edat dels 12 anys també amplia els seus estudis musicals amb el piano a nivell bàsic. Actualment es troba cursant trompeta al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i estudia el grau de medicina des de l'any 2013 a la Universitat de Barcelona.

Martí Badia, Trombó

Martí

Neix a Berga l’any 1996 i inicia la seva formació musical a l’Espill, escola de música de la mateixa ciutat, a l’edat de 4 anys. Als 7 anys, escull el clarinet com a primer instrument. L’any 2005, passa a l’Escola Municipal de Música de Berga, on segueix els estudis de clarinet i on posteriorment, a l’any 2010, comença els estudis de trombó. Des del setembre del 2014, està cursant el Grau Professional de clarinet al Conservatori Municipal de Música de Barcelona. Ha format part de diverses formacions musicals de l’EMMB i el CMMB, així com del Taller de big band de l’EMM de Sallent, i actualment és trombonista del grup berguedà Artista Convidat. També des del mateix setembre, està cursant Musicologia a la UAB.

Blai Gragés, Fiscorn

Blai

Neix a Berga el 1994. Comença els estudis musicals als 5 anys a l’Espill, una escola de música de la mateixa ciutat on estudia piano. Més tard, ja a l’Escola Municipal de Música de Berga, l'edat de 14 anys comença a estudiar trombó. Als 16, comença a tocar el fiscorn. Ha format part de diverses formacions a l'escola, com la Banda, la Cobla, la Coral i la Big Band. Actualment, cursa trombó al Conservatori Municipal de Música de Barcelona, i també fa classes de fiscorn al mateix centre. L’any 2011 entra a formar part de la Cobla Principal de Berga, on ha tocat fins a finals de 2016. A part dels estudis musicals, està cursant el grau d’Educació Primària a la UB.

Marcel Comellas, Fiscorn

Marcel

Inicia els seus estudis a l’Escola Municipal de Música de Cardona, on hi cursa violí. Als 14 anys, comença a estudiar trombó de pistons amb en David Calvet. Al cap d’un any continua els estudis amb el fiscorn. Del 2009 al 2012 cursa fiscorn al Conservatori de Manresa amb Francisco Palacios. Actualment, estudia bombardí al Conservatori Superior de Música del Liceu amb Juanba Domènech. Experiència musical: 12 anys a la banda de música de Cardona; ha format part de diverses cobles com la Cobla Súria, Cobla Cardona, Cobla Jovenívola d’Agramunt i actualment Cobla Vila d’Olesa i Cobla Berga Jove. També és docent de trombó i bombardí a l’escola municipal de música de Cardona. A més a més, ha estat membre de la Jove Orquestra de la Catalunya Central amb violí i forma part del Cor de cambra Lerània com a baix.

Neus Camps, Contrabaix

Neus

Contrabaixista