Sensacions de Patum

Publicat el dia 30th May 2016

Ahir va ser un dia màgic per a la Cobla Berga Jove. Fer una cosa per primera vegada sempre és especial; igual que ho va ser el dia del nostre primer concert o la primera audició al carrer… Ahir, 29 de maig de 2016, diumenge de Patum, la Cobla Berga Jove vam actuar a casa nostra de la millor manera que podíem fer: per primer cop, vam actuar durant les festes de la Patum.

L’imponent inici de Montjoliu, del recent traspassat Manuel Oltra, presagiava una jornada intensa. Si haguéssim de destacar alguns moments, sens dubte serien el primer cop que vam arrencar amb Corpus a Berga a l’audició de després de la Patum de Lluïment. Un altre dels moments que per nosaltres va ser del tot especial fou el concert a la Residència Sant Bernabé de Berga. Veure les cares emocionades dels avis en sentir la nostra música és la millor recompensa que podíem tenir. Segurament, serà una de les poques oportunitats que tindran en tot l’any de sentir música en directe.

I, finalment, va arribar l’audició de sardanes acabada la Patum Completa. El moment més esperat. Ja des de la primera sardana, es respirava un ambient únic al Vall, que va anar in crescendo fins a explotar d’emoció amb l’últim Corpus a Berga de l’any. Els crits eufòrics dels balladors es van traduir amb dues repeticions de la sardana per excel·lència del Corpus berguedà.

D’aquí a l’any vinent.

 

Lluís Gual