Obra per a cobla de Robert Agustina Busquets

Publicat el dia 17th Nov 2020

Després d’anunciar-vos que a finals d’aquest 2020 gravarem un CD amb l’obra per a cobla de Robert Agustina, volem explicar-vos alguns detalls més sobre aquest projecte!

L’estiu de 2015, la Cobla Berga Jove vam decidir contactar amb el compositor berguedà per fer-li un encàrrec molt especial: una sardana per tal de celebrar el primer any de vida de la Cobla. Al cap d’uns mesos, Robert Agustina va venir a un assaig de la Berga Jove amb la sardana que havia titulat Un any i un dia, que estrenaríem l’endemà d’haver complert un any.

Més endavant, el Robert sempre ha estat al peu del canó quan la Cobla l’ha necessitat: ja sigui escrivint sardanes perquè les estrenéssim (Queralt al cor, Petits Marc i Queralt…) o bé posant-se al capdavant de la formació amb la batuta a les mans. L’any 2016, després d’un concert a dues cobles conjuntament amb la Principal de la Bisbal que va dirigir el mateix Agustina, el Robert ens va comentar que tenia al cap fer un enregistrament de totes les seves sardanes i obres per a cobla, incloent-hi el Quòdlibet, una fantasia per a cobla de 13 instrumentistes i percussió sobre música de la Patum, encarregada pel tenorista berguedà Joan Sala estrenada l’any 2010 durant el Concert de Patum-Memorial Ricard Cuadra.

Enguany, coincidint amb el 50è aniversari del compositor, hem decidit portar a la realitat aquest projecte: la direcció anirà a càrrec del titular de la Cobla Berga Jove, Denis Rojo. La part tècnica del CD (presa de so, edició i masterització) anirà a càrrec de Tasso Laboratori de So, amb Enric Giné al capdavant, i el disseny de la caràtula i el llibret del disc anirà a càrrec de la il·lustradora Bet Calderer, que ja ha col·laborat amb Agustina en diverses ocasions.

Per a aconseguir portar a terme el disc, necessitem la teva ajuda! Aquest dijous començarem un Verkami on hi podreu col·laborar a través de diferents plans.

Si voleu més informació sobre l’autor i les obres d’aquest CD, estigueu atents a les xarxes!