Concert 50 anys Amics de la Sardana d'Artés

Publicat el dia 22nd Jul 2016

Si fa una setmana i mitja érem protagonistes a Berga per la gravació del disc de les sardanes de Queralt, el dissabte dia 16 ho vam ser també, però potser un xic menys, a Artés. Era el 50è aniversari dels amics de la sardana d’Artés i ho van voler celebrar com calia: amb la Principal de la Bisbal com a gran reclam i una tímida Berga Jove que, mica en mica, es va fent un lloc en aquest meravellós món de les sardanes.

Per resumir-ho podríem dir que va ser com una trobada de mestres i alumnes. La Principal, coneguda per tots nosaltres, ens va deixar més d’un cop amb la boca oberta. Em quedo amb dos moments: “Tenores flamejants” i “Una lluita musical”, al final havíem de passar el mocador per eixugar la mica de baba que queia veient aquell espectacle. Llavors els alumnes, nosaltres, intentàvem que les coses sortissin com s’havien assajat, sense la pressió de saber quina de les dues cobles seria la més ben valorada ja que això, almenys ara per ara, no cal fer un concert per saber-ho.

En tot moment la Principal ens va escoltar de la mateixa manera que ho vam fer nosaltres, ens van felicitar igual que ho vam fer nosaltres i van compartir obres per a dues cobles que ens va servir com un aprenentatge més i dels més satisfactoris possibles. També van col·laborar en buscar la Carme, aquella dona que tothom crida però que ningú sap ni quina cara fa. Ves que això no acabi com Sant Jordi, aquesta senyora ha d’esdevenir llegenda!

El públic des del punt de vista del músic crec que va gaudir de valent. Va ser un repertori extens, unes dues hores, que no van deixar ningú indiferent. Gràcies a ells la satisfacció encara és més gran, gràcies a la Principal és immensa i gràcies als organitzadors va ser gegantina. Moltes i moltes gràcies a tots els que veu venir, i els que no, no patiu que ens veurem aviat.

 

Marc Villegas